Nederlands English francais deutsch 
 • Dé webshop 
  voor installatie, 
  bouw en facilitaire 
  professionals

  De beste brandwerende producten
  • Monteer je eenvoudig zelf

  • Bestel je makkelijk online

  • Zijn van gecertificeerde kwaliteit

  • Zijn binnen 24 uur geleverd

  • Zijn scherp geprijsd

Over RED profs

 

Garantie van de beste kwaliteit


RED profs staat voor bewezen kwaliteit in brandwerende afdichtingproducten- en systemen. In ons eigen laboratorium en in onze eigen productiefaciliteiten ontwikkelen en produceren wij al meer dan 30 jaar de meest betrouwbare producten om installatiedoorvoeren en afdichtingen brandwerend af te dichten.

 

Alle systemen en producten worden ontwikkeld vanuit de praktijkbehoefte en zijn uitvoerig getest en gecertificeerd volgens de Europese technische standaarden. De productie vindt vanzelfsprekend plaats onder strenge externe controle. Vrijwel alle door RED profs geleverde systemen worden uitvoerig getest in onze eigen testfaciliteit en door de meest toonaangevende Europese keuringsinstanties, waaronder TNO/Efectis. Deze onderzoeken worden uitgevoerd volgens de relevante Europese technische normen. Wij hebben testrapporten en classificatiedocumenten beschikbaar, afhankelijk van de constructie en het toepassingsgebied. Zo zijn diverse soorten ondergronden (bijvoorbeeld door wand, vloer, lichte scheidingswand) en doorvoeren (kabels, metalen leidingen, kunststof leidingen, ventilatiekanalen) getest.

Voor bepaalde producten heeft RED profs het KOMO attest-met-productcertificaat. Dit attest geeft aan dat producten beoordeeld en goedgekeurd zijn conform de beoordelingsrichtlijn BRL2881 en voldoen aan de eisen van het bouwbesluit, indien wordt voldaan aan de in het attest genoemde voorwaarden, waaronder:
• de vervaardiging van de bouwdelen (doorvoeren) geschiedt overeenkomstig de in dit attest-met-productcertificaat vastgelegde voorschriften en/of verwerkingsmethoden.
• voldaan wordt aan de in het attest-met-productcertificaat omgeschreven toepassingsvoorwaarden. De RED profs producten worden toegepast naar gelang het vereiste aantal minuten WBDBO (weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag). Hierbij zijn brandwerende afdichtingen mogelijk tot 120 minuten. Testrapporten en classificatiedocumenten zijn op aanvraag beschikbaar.

 

Systeem RED profs

 

RP    RED profs 

I        Intumescent (opschuimend)

A      Ablative (ablatief)

S      Static (statisch)

 

E      Electrical application (Elektra)

S      Sealant (Afdichtingen)

J      Joints (Naden)

P      Plastic pipe (Kunststof leidingen)

V      Ventilation (Ventilatie)

T      Temporary application (Tijdelijke toepassingen)

D      Doors (Deuren en kozijnen)

O      Other products (Overige producten)